Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Μη μου το λες 2 (Άμστερνταμ και Πυραμίδες)


Περπατούσαμε μέσα στον Εθνικό Κήπο, δίπλα από το Σύνταγμα, τα πουλιά τιτίβιζαν χαρούμενα ασταμάτητα και αυτή μιλούσε χαρούμενα ασταμάτητα.
-Τι ωραία που είναι εδώ, δεν έχω ξαναέρθει, το μόνο μέρος με τόσα πολλά δέντρα που έχω πάει ήταν σε ένα νεκροταφείο πριν από δύο χρόνια,  είχε πολλούς τάφους εκεί, μερικοί μου άρεσαν, μερικοί άλλοι όχι, ήταν κάπως παρατημένοι,  ήταν πολύ στριμωχτά αυτοί οι τάφοι, μα γιατί δεν τους κάνουν πολυώροφους, ή μάλλον  με πολλά υπόγεια, δεν θα είναι καλυτέρα έτσι; Θα κερδίζαμε χώρο. Νομίζω ότι στο μέλλον έτσι θα μας θάβουν, φαντάζεσαι να ήμασταν στο ίδιο μνήμα, εσύ από κάτω και εγώ από πάνω;
-Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι, προτιμώ να το σκέφτομαι αλλιώς το ‘’εσύ από κάτω εγώ από πάνω’’
-Πως αλλιώς;
-Άστο θα σου εξηγήσω άλλη φορά
-Καλά, θα μου πεις όμως, εγώ δεν ξεχνάω, ένας θείος μου ξέχασε μια φορά να πάρει ένα χάπι για την πίεση και πέθανε, από τότε δεν ξεχνάω πότε τίποτα, δεν είναι καλό να ξεχνάς,  μου έγινε μάθημα ζωής. Για πές μου όμως γιατί έχει τόσα πολλά δέντρα εδώ; Σε κανένα άλλο σημείο της πόλης δεν έχει τόσα πολλά, τι θα γίνει αν πιάσει φωτιά, θα καούν και τα λουλούδια, κρίμα τα καημένα, θα καούνε και τα πουλιά, θα καούνε και οι φύλακες, μα γιατί έχουν τόσα πολλά δέντρα εδώ;  Α κοίτα ένα σκυλάκι! Πως είναι έτσι το καημένο, σα λουκάνικο μοιάζει, τι ράτσα είναι;
-Α, αυτό είναι Dach Hound, 
-Αλήθεια; Γιατί είναι έτσι, σαν να βγήκε από σωλήνα είναι
-Δεν ξέρεις; Μα τι θα γίνει με σένα, όλα πρέπει να στα εξηγώ;

Έκοψε  ένα λουλούδι που βρέθηκε δίπλα της στο δρόμο μας και το έστριβε στο χέρι της καθώς περπατούσε, ήταν από τις ελάχιστες φόρες που την είδα μα μην  μιλάει ενώ είχε το χρόνο και τη σειρά της να μιλήσει, σαν να στεναχωρήθηκε που της έκανα επίπληξη, αυτή κοιτούσε το λουλούδι  και εγώ σκεφτόμουν τι θα της πω για το μακρόστενο σκυλάκι,  η απάντηση ήρθε έκατσε  στο μυαλό μου σαν μέλισσα.

-Συγγνώμη που σου μίλησα έτσι, λοιπόν άκου, αυτά τα σκυλιά προέρχονται από την Ολλανδία και συγκεκριμένα από το Άμστερνταμ, εκεί τα σπίτια είναι πολύ μικρά, σχεδόν δύο επί τρία, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χώρου, όπως με τα νεκροταφεία που ανέφερες πριν, έτσι λοιπόν όποιος έπαιρνε ένα σκυλάκι στο σπίτι από μικρό το έβαζε κάτω από την ντουλάπα,  ξέρεις αυτές τις παλιές τις ντουλάπες που είχανε και πόδια από κάτω. Έτσι, εκεί κάτω από τις ντουλάπες μεγαλώνανε αυτά τα σκυλιά, και ότι δεν μπορούσαν να δώσουν σε ύψος το έδιναν σε μήκος,  δηλαδή δεν μπορούσαν να ψηλώσουν τα πόδια τους και αυτό κόκαλο που προορίζονταν για εκεί πήγαινε στην σπονδυλική στήλη και μακραίνανε. Σιγά σιγά με τα χρόνια πέρασε και στο DNA  τους και έτσι γεννιούνται όλα έτσι.
-Έλα ρε, αλήθεια; Μου είπε ενθουσιασμένη
-Φυσικά.

Μου έδωσε εντελώς εντελώς φυσικά το λουλούδι που έστριβε στο χέρι της και εγώ ο πήρα το ίδιο φυσικά, και φυσικά αυτή άρχισε πάλι να μιλάει.

-Εγώ πάντως δε θα έβαζα ποτέ σκυλί κάτω από την ντουλάπα, ούτε και κάτω από το κρεβάτι θα το έβαζα, τίποτα δεν θα έβαζα κάτω από το κρεβάτι, όταν ήμουν μικρή είχα δει μια ταινία που κάποιοι άνθρωποι μεταμορφωνόταν σε τίγρεις,  σε μια σκηνή μια κοπέλα που μόλις είχε ξυπνήσει κατέβασε τα πόδια της από το κρεβάτι και βγήκε ένα πόδι ή χέρι δεν ξέρω πως το λένε , τιγρόχερο ας το πούμε, και της έμπηξε τα νύχια βαθειά μέσα στη γάμπα και της ξεκόλλησε κομμάτια κρέας , μετά από αυτό όταν ξυπνούσα δεν κατέβαζα ποτέ τα πόδια διπλά από το κρεβάτι στο πάτωμα, πάντα ανέβαινα στο κρεβάτι και από εκεί πηδούσα όσο πιο μακριά μπορούσα, μια φόρα είχα στραμπουλίξει το πόδι μου έτσι και δεν πήγα στο  σχολείο για μερικές μέρες, ντρεπόμουν να πω στους καθηγητές τι έπαθα και έτσι---
-Καθηγητές; Μα καλά πόσο χρονών ήσουν όταν το έπαθες;
-Δεκαεφτά , το ξέρω ακούγεται περίεργο, αλλά τότε ακόμα πίστευα τα πάντα, μην κοιτάς τώρα που πιστεύω μόνο με επιχειρήματα , τότε πίστευα τα πάντα χωρίς σκέψη, να φανταστείς πίστευα  ότι το χιόνι το στέλνει ο Ψαλιδοχέρης όπως στην ταινία, νομίζω ότι ήταν καλύτερα τότε που πίστευα ακόμα στα παραμύθια, μου άρεσαν τα παραμύθια, πάντα κάποιος πέθαινε, και το χιόνι μου αρέσει, έχει πλάκα.
-Μα δεν πεθαίνει κανείς με το χιόνι
- Το ξέρω, μου είπε και στηρίχτηκε με το ένα χέρι στον ώμο μου φτιάχνοντας με το άλλο το παπούτσι της που της είχε βγει, Το ξέρω, αλλά μου αρέσει, και πιο πολύ μου αρέσει όταν βλέπω αυτούς που κάθονται σε κάτι ξύλα και αφήνονται στις πλάγιες να  κυλήσουν μέχρι κάτω, πλάκα δεν έχει; Αλήθεια εκεί που δεν έχει χιόνι πως το κάνουν αυτό;

-Τώρα πάνε σε μέρη που έχει χιόνι, παλιά έφτιαχναν πυραμίδες. Τι με κοιτάς έτσι; Δεν το ήξερες ούτε αυτό; Γι αυτό έφτιαχναν οι Αιγύπτιοι πυραμίδες, για να ανεβαίνουν ψηλά οι φαραώ και να κάνουν σκι. Δεν το πρόσεξες ότι το μέικ απ τους είχε κάπως αεροδυναμικό σχήμα;
-Αχ, τι μαθαίνει κανείς μαζί σου…. Α, κοίτα εκεί έχει πάπιες! Πάμε να δούμε τις πάπιες; Πλάκα δεν έχει έτσι όπως περπατάνε; Γιατί περπατάνε έτσι; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;
-Φυσικά, λοιπόν άκου, οι πάπιες……


17 σχόλια:

Ηώς είπε...

Φίλε, έχεις καταστραφεί. Αυτό σου λέω μόνο, έχεις κάψει εγκεφαλικά κύτταρα!!!!

Nicotine είπε...

Ηως

Μα γιατί το λες αυτό; Τι σου φάνηκε παράξενο;
Και που τα είχα τόσο καιρό (τα κύτταρα) τι κατάλαβα;
φιλιά

Ηώς είπε...

Και καταγγέλω ότι ο γκούγκλις κάνει παιδάκια και δεν με αφήνει να αφήνω κανονικά σχόλια εκτός κι αν δηλώσω όνομα/ διεύθυνση URL, αλλά γιατί να το κάνω, αφού όνομα έχω, εκτός κι αν με μπλόκαρες εσύ γιατί δεν με θες στο μπλόγκι σου, αλλά γιατί δεν με θες, μήπως επειδή ζηλεύεις που εμένα με θέλουνε οι αναγνώστες μου ενώ εσύ 2-3 γκόμενες που έχεις που στραβώνονται και μπαίνουν εδώ μέσα είναι κάτι ξεκούδουνες (βλ Ηώς) και πιθανότατα γριές κατσίκες; Από μικρή που ήμουνα είχα αυτή την απορία, όχι αυτή με τον γκούγκλι γιατί τότε δεν υπήρχε αλλά γιατί με θεωρούνε κατσίκα, εσύ τί λες, και να μάθεις άλλη φορά όταν φαντασιώνεσαι να μην βάζεις στα όνειρά σου την φάτσα μου, που πήρες καφέ και πήρε μπίρα για να χαλαρώσει!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ρε συ η φαντασία σου δεν έχει όρια. χα χα χα χα Μα που βρήκες τον χαρακτήρα της κοπέλας; Τι διάλογοι είναι αυτοί; Ώστε οι πυραμίδες για σκί ε; Χα χα χα Τι να σου πω φίλε δε παίζεσαι!! Περιμένω να δω για τις πάπιες τι εξήγηση έχεις!!!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Α! Το σχόλιο σου αναφορικά με τα "90 Δευτερόλεπτα" δεν το θυμόμουν. (Ου γαρ έρχεται κλπ κλπ κλπ) αλλά χαίρομαι που μου το θύμισες. Σε ευχαριστώ.

zoyzoy είπε...

Καλά είναι πυροβολημένη η μικρή της λές και'αυ με επιχειρήματα τα δικά σου, θα το κάψει τελείως!

Αυτό με το ‘’εσύ από κάτω εγώ από πάνω’’ της το εξήγησες??
Τι κατάλαβε:))

Πάντως με τα σκυλιά θα μπορούσε να'ταν και έτσι κάτι σαν τα γατάκια των Ιαπωνέζων.

Minorakias είπε...

Μοντέρνε Δαρβίνε !!
Ρίχτα, ρίχτα να μαθαίνει ο κόσμος !!

Sweet truth! είπε...

Εγώ κάνω βόλτες στο πάρκο Τρίτση, εκεί να δεις δέντρα, ποταμάκι, χελονίτσες και ψαράκια, και πάπιες, και άλογα.... και έχει και μέρη να περπατάς, συνέχεια, συνέχεια και ασταμάτητα... αλλά λες να έκανα κύκλους την τελευταία φορά;! Μπα δεν νομίζω! Εγώ άλλωστε δεν μιλάω και πολύ... μου φτάνει να περπατάω....

mr.alobar είπε...

@zoyzoy:το άρθρο που έβαλες σε link τα λεει υπερβολικά,τα Bonsai Kitten ποτε δεν έγιναν νεα μοδα στην Ιαπωνια,δεν τα επινοησαν Ιαπωνες (γενικά) αλλα ΕΝΑΣ τύπος ο οποιος το έκανε για να σατυρίσει μια αλλη τάση της μόδας.
@sweet truth:Εγω πάω στο παρκο Τριτση για τρέξιμο,έιναι πραγματικά πολύ ωραία...

Nicotine είπε...

Ηώς

Άργησα αλλά απάντω. Δεν κατάλαβα αν το πρώτο μέρος του σχολιου σου είναι στα σοβαρά ή στην πλάκα. Πάντως σε διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε και για κανέναν λόγο δεν έμπόδισα κάποιον να σχολιάσει, ούτε και ποτέ διέγραψα σχόλιο. Μέχρι και .... θα πλύνω τ χέρια μου μετά απο αυτή την λέξη που θα γράψω... μέχρι και πολιτικό σχόλιο έχω αφήσει να βγει σε κείμενο μου.
Στο δεύτερο μέρος, στην πλάκα ή στα σοβαρά.
Η καλύτερες και πιο φευγάτες γκόμενες στον κόσμο διαβάζουν aougaro, και το λέω με σιγουριά αυτό γιατί μερικές τις γνωρίζω προσωπικά.
Φιλιά

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Ρε Χριστόφορε, σε έχω αφήσει ποτέ ασχολίαστο;
Τον είδα τον Ηλία, όχι δεν πήρα TV, πήγα στο χωριό με άδεια, πολύ ωραία εκπομπή, επιτέλους είδα κάτι καλό στην TV.
Δεν γράφω γιατί διάλεξα τις παραλίες έναντι του internet.... Δικαιολογούμαι;

Nicotine είπε...

zoyzoy

Θα στο εξηγήσω την επόμενη φορά, κάτσε να με χτυπήσει λίγο ακόμα η ζέστα και αντε να δούμε τι θα βγει...
Σόρρυ που δεν σχολιάζω, αλλά όπως είπα και πιο πάνω είμαι σε διακοπές....
Θα τα πούμε μαζεμένα.
Φιλιά

Minorakias

Τους τα λέω φίλε, αλλά φοβάμαι αν τα πω όλα θα με αφορίσουν...
Ναι σαι καλά

Μαρια

Ξεκίνα να κάνεις βόλτες σε παραλίες... εκεί δεν θα μπορείς να κάνεις κύκλους....
Εγώ κουράστηκα να κανω κύκλους περπατωντας και πλέον κάνω κύκλους με καπνό
Φιλιά

Ηλιάς

Μην πειράζεις τις φίλες μου!

Gina

Φιλιά

Gina είπε...

Με φωνάξατε?Εδώ είμαι και σας παρακολουθώ σοκαρισμένη θα έλεγα...Αυτοί οι διάλογοι,υπέροχα παράξενοι,σαν εσένα καλό μου...
Ελπίζω να βάζεις κ εμένα στα φευγάτα γκομενάκια!!!!
Love you and miss u my sweet spag...ti!!!xexexe

zoyzoy είπε...

Μπράβο,μπράβο κάνε τώρα χρωματάκι στον ήλιο γιατί μετά θα σε φάει το καυσαέριο!

Και'ναι έχεις δίκιο "οι πιο φευγάτες" σίγουρα δεν εξηγείται αλλιώς:))

Καλές βουτιές με θαλασσινά καυτά:))

Ηώς είπε...

Άμα λέω εγώ ότι έχεις κάψει όοοολη την φαιά ουσία και προχώρησες παρακάτω... Καλά βρε, ήταν δυνατόν να είναι δικό μου σχόλιο σοβαρό???? Και μάλιστα αυτό??????
Αίσχος, απαιτώ 2-3 μετάνοιες ή έστω ένα βυτιοφόρο μπίρα στην Πανόρμου προς επανόρθωσιν. Αφού κάψεις και το εξωτερικό περίβλημα στις παραλίες που γυρνάς.

Nicotine είπε...

Τζίνα

Εγώ περίεργος? Μα γιατί το λες αυτό? Πες σ όλους πόσο καλοβουλο και κοινωνικό άτομο είμαι...

Εννοείται ότι είσαι και εσυ στις φεύγατες καρδιά μου

φιλιάζουζού

όχι μόνο καφετί, μαύρος έγινα, έτοιμος για σι ντι στην ερμού.
Το είπα και το ξαναλέω, μόνο οι φεύγατες και εσυ είσαι μια από τις επιβεβαιώσεις.
Φιλιά

Ηως

δεν έκαψα μόνο εξωτερικό αλλά και εσωτερικό, ξέρεις πως βαραει ο ηλίας στην Λαρισα.
Ετοιμάσου για μπύρες...
Φιλια Τζίνα

Εγώ περίεργος? Μα γιατί το λες αυτό? Πες σ όλους πόσο καλοβουλο και κοινωνικό άτομο είμαι...

Εννοείται ότι είσαι και εσυ στις φεύγατες καρδιά μου

φιλιάζουζού

όχι μόνο καφετί, μαύρος έγινα, έτοιμος για σι ντι στην ερμού.
Το είπα και το ξαναλέω, μόνο οι φεύγατες και εσυ είσαι μια από τις επιβεβαιώσεις.
Φιλιά

Ηως

δεν έκαψα μόνο εξωτερικό αλλά και εσωτερικό, ξέρεις πως βαραει ο ηλίας στην Λαρισα.
Ετοιμάσου για μπύρες...
Φιλια

Jack Of Spades είπε...

Ελεος μάστορα, ούτε η Κάντυ (εκείνο το αρχαίο ανατολίτικο καρτούν) δεν ήταν τόσο πυρίμαχο τούβλο.

Nicotine είπε...

Τζακ

Ρε φίλε, το συγκεκριμένο καρτούν όχι μόνο ήταν καμένο άλλα είχε και ηλίθια μεταγλώττιση, με κάτι παρατεταμένα αααα ιιιιιι εεεεεε.
Τουλάχιστον αυτήν δεν την ακούς...
Να σαι καλά φίλε μου