Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ισορροπία


Ένα δέντρο. Τα κλαδιά του που κοιτάνε προς το βορρά φτάνουν μέχρι τον τοίχο ενός διώροφου σπιτιού. Είναι χειμώνας, είναι νέκρα τα κλαδιά.   Ένα κοιμισμένο κοράκι κάθεται  στην άκρη ενός κλαδιού. Το ράμφος του ακουμπάει στον απέναντι τοίχο, τα φτερά του κοιτάνε παρακλητικά προς τα κάτω, κρέμονται σαν φτερά ναρκωμένου  πουλιού.  Μια πολύ λεπτή ισορροπία κρατάει το κοιμισμένο κοράκι πάνω στο κλαδί.  Τα πόδια του και το ράμφος του, τα μόνα που ακουμπάνε κάπου. Το κλαδί σαλεύει ελάχιστα από το λιγοστό αεράκι. Ο λαιμός του πουλιού, εύκαμπτος, υπακούει σε κάθε πρόσταγμα της κίνησης του κλαδιού και συμβάλει στην διατήρηση αυτής της γελοίας ισορροπίας. Μαλακές, απαλές κινήσεις, το κλαδί κουνιέται, το μαύρο ζωντανό ισορροπεί χωρίς να το θέλει, χωρίς να το ξέρει.   Δεν θυμάμαι που ήμουν και το έβλεπα, αλήθεια δεν θυμάμαι, αλλά το έβλεπα, είχα κολλήσει. Ο καιρός ήταν μουντός, έτοιμος να βρέξει. Σίγουρα ήμουν μόνος μου εκεί, πάντα και παντού ήμουν  μόνος. Το κοράκι κοιμόνταν και ισορροπούσε στην άκρη του κλαδιού. Μια σκοτεινή φιγούρα με  τα φτερά  άψυχα αφημένα παρακλητικά προς τα κάτω. Μια σταγόνα βροχής έπεσε εκείνη την μέρα, μια και μοναδική και αυτή πήγε και έπεσε στο δεξί φτερό του κορακιού. Σιγά σιγά άρχισε να γέρνει προς την μεριά που είχε πέσει η σταγόνα, το ράμφος γλιστρούσε απαλά από τον τοίχο, η ισορροπία είχε χαθεί, το κεφάλι έτριψε προς τα αριστερά παρασυρμένο από την αργή κάθοδο της απώλειας της ισορροπίας, ο λαιμός του τερμάτισε στην στροφή και αφέθηκε να πέσει στο κενό. Η διαδρομή ήταν σύντομη, το κοράκι δεν ξύπνησε, αφέθηκε να πέσει όπως ήταν όταν έχασε την ισορροπία του. Έσκασε με το κεφάλι. Έσπασε ο σβέρκος του.  Έμεινε ασάλευτο, με μια διαφορετική ισορροπία.  



9 σχόλια:

mr.alobar είπε...

πολύ ωραία εικόνα φίλε,αν και δεν περίμενα αυτό το τέλος.

zoyzoy είπε...

Ελα μωρέ τι είχε πιεί το κοράκι βαλεριάνα και δεν μπορούσε να ισορροπήσει με μια σταλιά βροχή??
Πάντως αν είναι αλληγορικό το νόημά σου τέλειο!

Καλό βράδυ με θαλασσινά~

Prisoned Soul είπε...

Περίεργη εικόνα πράγματι... αλλά μ'αρέσει κατά κάποιο τρόπο που ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω!!
Ίσως ζηλεύω κιόλας που δεν την είδα εγώ...
ποιος ξέρει?!
Πάντως μου άρεσε!!!

(στέλνω και mail!!)

Nicotine είπε...

Αλομπαρ

Δεν ήταν αυτό το τέλος, λίγο πριν το δημοσιεύσω το άλλαξα

Ζουζού

Δεν έχει κάποιο κρυφό νόημα η ιστορία, ήταν ένα απόσπασμα από ένα μεγάλο κείμενο με σπονδυλωτές ιστορίες το οποίο δεν θα δημοσιευτεί ποτέ.

Φιλιά

Μαρία

Χαίρομαι που σου άρεσε.

Φιλιά

ΗΩΣ είπε...

Μάλιστα, και κάθησες και κόλλησες εσύ κοιτώντας ένα κοράκι με αυτοκτονικές τάσεις μέσα στο κέντρο....
Άσε ρε αούγκαρε, παρ' το αλλιώς γιατί δεν σε βλέπω να σου' ρχεται ηξ άνοιξη φέτος.
Εκτός κι αν ξύπνησε σε λανθάνουσα μορφή η ευσέβειά σου και επηρεάστηκες από τα Πασχαλινά και το γενικότερο κηδειοκλίμα.

zoyzoy είπε...

Εύχομαι από καρδιάς


"Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα"
Πορτοφόλι και κρεβάτι πάντα γεμάτα να'χεις!

Με φιλιά θαλασσινά!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Καλή Ανάσταση!!!

DTR είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

zoyzoy είπε...

Καλέ που χάθηκες?

Αν με ψάχνεις θα με βρείς εδώ!
http://armenakisyros.blogspot.gr

Στα τέσσερα

Η μέρα ήταν Σάββατο , τα στήθη της μικρά και αυτή επίσης.  Τη λέγανε Αθηνά, τίποτα άλλο μη ρωτήσεις.  Δυο βδομάδες  μετά από αυτό το Σάββα...