Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ιλιάδα 2 (πολιτική)


Ο Αγαμέμνων έχει στείλει τους αγγελιαφόρους του σε κάθε πόλη της Ελλάδας με το μήνυμα να ετοιμάσουν τον στρατό τους να πάνε για πόλεμο στην Τροία.  Άλλο που δεν θέλανε οι υπόλοιποι Έλληνες, όλοι απάντησαν θετικά. Μέσα σε λίγες μέρες είχαν μαζευτεί στις Μυκήνες οι στράτοι απ όλη την Ελλάδα. Τώρα το μόνο που περίμεναν ήταν τα πλοία των Αθηναίων για να τους μεταφέρουν στην Τροία. Χιλιάδες πλοία θα κατέφταναν, όλα για τιμή της Ελένης. Από εκείνη την εποχή έμεινε στην καθομιλουμένη  η φράση «Το μουνί σέρνει καράβια» . Το όνομα Ελένη σημαίνει λαμπάδα ή μπορεί να προέρχεται και από την ρίζα ελε δηλαδή κατακτώ, ελέ και ναυς  , δηλαδή αυτή που κυριεύει τα καράβια, και τα σέρνει.  Μετά από πολλές μέρες βαρεμάρας και αναμονής έρχεται ένας αγγελιαφόρος από την Αθήνα, μπαίνει στο παλάτι και κατευθείαν αναφέρεται στο βασιλιά


-Βασιλιά μου καταστροφή! Οι Αθηναίοι δεν μπορούν να στείλουν τα καράβια!
-Γιατί;! Ρωτάει με θυμό ο βασιλιάς
-Γιατί κάνουν απεργία για το καμποτάζ
-Τι θα πει καμποτάζ; Τι μαλακίες είναι αυτά;
-Βασιλιά μου μαζευτήκαν άτομα από σωμάτια και πολιτικούς φορείς και έχουν αποκλείσει το λιμάνι και δεν αφήνουν  κανένα πλοίο να μπει και κανένα να φύγει
-Ωχ, καταστροφή! Οι Αθηναίοι απέκλεισαν το λιμάνι….. τι θα κάνουμε τώρα….
-Βασιλιά μου όχι όλοι οι Αθηναίοι,  απ ότι είδα και άκουσα και είδα είναι εκπρόσωποι από 6 σωματεία και από 22 πολιτικούς φορείς….
-Δηλαδή για πόσα άτομα μιλάμε;
-Εννιά βασιλιά μου…
-Εννιά χιλιάδες; Γαμώ τον Δία μου μέσα, είναι πάρα πολλοί…
-Όχι βασιλιά μου…. Εννιά άτομα…..
-Τι;;; είναι δυνατόν εννιά άτομα να κλείνουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και να μπορούμε να κουνηθούμε;
-Έχουν δημοκρατία εκεί βασιλιά, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, άσε που αν κάνουν κάτι θα βγουν οι κωμικοί στα θέατρα και κράξουν τους πολιτοφύλακες και θα μιλάνε για βιασμό της δημοκρατίας και τέτοια. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα…. Πρέπει να περιμένουμε…
-Δεν θα περιμένουμε τίποτα, θα ξαναπάς εκεί με τρεις από τους καλύτερους στρατιώτες και θα λύσεις το θέμα, μπορείς;
-Φυσικά και μπορώ, αν έχω την υποστήριξη σας μπορώ.
-Έφυγες! Ακόμα εδώ είσαι;
Φεύγει ο αγγελιαφόρος παίρνει και τρεις στρατιώτες και στο λιγότερο δυνατό χρόνο έφτασε την Αθήνα.  Μέσα σε τρία λεπτά από την άφιξη του  στο λιμάνι έληξε το καμποτάζ… Ο στρατός των Ελλήνων έχασε σχεδόν δέκα μέρες λόγω του καμποτάζ.  Στην Τροία όμως είχαν μαζευτεί πολίτες από όλες τις γειτονικές Ελληνικές πόλεις και διαδήλωναν έξω από τα τείχη της διεκδικώντας την απελευθέρωση της Ελένης.

Στα αριστερά των τειχών της Τροίας  υπήρχαν περίπου χίλια άτομα. Αν περπατούσε κάποιος ανάμεσα τους θα έβλεπε διάφορα άτομα διαφόρων ηλικιών. Θα έβλεπε και πολλούς περίεργους. Μια σύντομη βόλτα ανάμεσα από αυτά τα άτομα: Μια κοπέλα κρατάει συμβολικά ένα τριαντάφυλλο, μια συμβολική γρια δίνει το συμβολικό της παρόν στη συμβολική αυτή διαδήλωση, ένας νέος με ράστα (τσιβανάκιας) κρατάει συμβολικά ένα τεράστιο τσιγάρο στο στόμα και πίνει, διάφοροι κουκουλοφόροι, αν και δεν είχε κρύο, με στάμνες στα χέρια γεμάτες με λάδι και βουλωμένες από πάνω με ένα φελλό κινούνται συμβολικά απειλητικά ανάμεσα στο πλήθος, ένας νεαρός με μια συμβολική  σφυρίχτρα στο στόμα σφύριζε συμβολικά ένα στρατιωτικό εμβατήριο,  μια μάνα κρατούσε συμβολικά το μωρό της στην αγκαλιά. Λίγο παραδίπλα πίσω από ένα θάμνο κάποιος έχεζε συμβολικά, και ακόμα πιο μακριά κάποιοι κάναν συμβολική παρτούζα.

Στα δεξιά των τειχών, υπήρχαν γύρω στα εκατό άτομα, σ αυτούς δεν χρειάζεται να κάνεις βόλτα ανάμεσα τους, όλοι ήταν ίδιοι. Το μόνο που είχε ενδιαφέρον εκεί μέσα ήταν να ακούς κοσμοθεωρίες περί μεγαλοπρέπειας και σημαντικότητας των Ελλήνων. Παράδειγμα: οι Έλληνες προέρχονται από εξωγήινους, εμείς είμαστε οι εκλεκτοί που θα νικήσουμε τους Νεφελίμ, κάτω από την  Ελλάδα υπάρχει μόνο χρυσός και αν τον εξορύξουμε θα γίνουμε η πλουσιότερη χώρα στο κόσμο, οι Έλληνες είμαστε 250.000.00 και δεν το ξέρουμε όταν το μάθουν και οι τα 249.000.000 θα κατακτήσουμε τον κόσμο! Κάθε λογής θεωρία ακουγόταν εκεί μέσα, αυτό που αξίζει να παραδεχτούμε είναι ότι ήταν ατρόμητοι, γιατί πίστευαν ότι μόνοι τους μπορούσαν να πάρουν την πόλη, βλακεία ξεβλακεία το πίστευαν.

Το θέμα ήταν ότι αυτοί που βρισκόταν από τα αριστερά ζητούσαν την απελευθέρωση της Ελένης γιατί ήταν γυναίκα και δεν μπορούσαν να δεχτούν την φαλλοκρατική καταπίεση προς το άλλο φύλλο. Αυτοί που ήταν από τα δεξιά απαιτούσαν την απελευθέρωση της Ελένης γιατί ήταν Ελληνίδα και δεν είναι δυνατόν να πηδάει ένας Τρώας μια Ελλήνουπούλα.

Οι προστριβές δεν άργησαν να φανούν ανάμεσα στους διαδηλωτές που βρισκόταν στα αριστερά. Κάποιοι μιλούσαν για την ατομική ατομικότητα του ατομικού ατόμου, μια άλλη συνιστώσα υποστήριζε την ατομικότητα του ατόμου χωρίς ατομικές   ατομεύσεις , μια άλλη συνιστώσα υποστήριζε  την ανατομική ατόμευση του ατομικού ατόμου και μια άλλη υποστήριζε σφόδρα την αυτοϊκανοποίηση του ατόμου (μαλακία). Γενικά πολλές συνιστώσες με πολλά ατομικά άτομα.  Οι διαμάχες οξύνθηκαν και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια μεταξύ τους. Αλλά κάτι συνέβη, μπροστά στην κεφαλή της διαδήλωσης όπου υπήρχαν Τρώες στρατιώτες , αυτοί οι στρατιώτες προσπαθούσαν να κρατήσουν  το μπούγιο. Μέσα από το μπούγιο βγήκε ένας παππούς και πήγε και χτύπησε έναν στρατιώτη στο κράνος. Ο στρατιώτης αμέσως τον έπιασε από το μανίκι και τον τράβηξε πίσω από την γραμμή που είχαν σχηματίσει αυτός και οι άλλοι στρατιώτες. Μια γριά ακούστηκε να φωνάζει:
 Ρε! Τον Ιεροχρήσμων;  Δεν ντρέπεστε λίγο ρε; Ξέρετε ποιος είναι ο Ιεροχρήσμων;
Κανένας στρατιώτης δεν απάντησε αλλά το νέο απλώθηκε προς τα πίσω ραγδαία,  όσοι ήταν μπροστά και είδαν και άκουσαν  για τον Ιεροχρήσμων γύρισαν στους πίσω και είπαν :
-Ρε σεις πιασαν τον Ιεροχρήσμων!
-Ποιος είναι αυτός;
-Μα καλά δεν ξέρεις τον Ιεροχρήσμων; Είσαι σοβαρός;
-Πως δεν τον ξέρω; Τον ξέρω φυσικά
-Πες το και στους άλλους
Αυτός ο διάλογος έγινε πολλές φορές και κάθε φορά έμπαινε και μια επιπλέον πρόταση και έφτασε στο τέλος ο Ιεροχρήσμων να τα έχει βάλει μόνος του με όλο τον στρατό της Τροίας και μετά από πολύ έντονη μάχη νικήθηκε ηρωικά. Απ την μια στιγμή στην άλλη από εκεί που δεν ήξερε κανένας τον Ιεροχρήσμων τον έμαθαν όλοι και κατηγορούσαν όποιον δεν τον ήξερε. Φωνάζανε συνθήματα και ετοίμαζαν πανό που ζητούσαν την απελευθέρωση του Παπαχ… Ιεροχρήσμων .
  
 Το απόγευμα ένας γεράκος βγήκε από μια σκηνή, πλησίασε κάτι νεαρούς που ετοίμαζαν ένα πανό. Το πανό έγραψε ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΧΡΗΣΜΩΝ. Ο γεράκος είδε το πανό και είπε
-Τι κάνετε εκεί ρε παιδιά;
-Δεν τα έμαθες γέρο; Πιασαν τον Ιεροχρήσμων
-Μα… εγώ είμαι ο Ιεροχρήσμων….
-Σύντροφε! Δραπέτευσες; Είπε με ενθουσιασμό ο τζιβάτος
-¨Όχι ακριβώς, με είχανε παρατημένο σε μια γωνιά και βαρέθηκα και έφυγα και πήγα την σκηνή μου να ξεκουραστώ
-Ήρωα! Αγνόησες του περιοριστικούς όρους και έφυγες! Ποιος ξέρει τι θα σου κάναν αν έμενες λίγο ακόμα
-Μα παιδιά δεν είναι έτσι, το θέμα είναι-
-Ήρωα! Εμείς απασχολούσαμε τον στρατό μπροστά και εσύ έφυγες!
Ο γεράκος δεν μίλησε άλλο, ο τζιβάτος έσκυψε πάνω στο πανό και συμπλήρωσε μια λέξη και το πανό τώρα έγραφε : ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΧΡΗΣΜΩΝ. Ο γεράκος κυκλοφορούσε ανάμεσα στους άλλους που όλοι τον ήξεραν και κανείς δεν τον ήξερε, μόνο οι στρατιώτες της Τροίας όμως στιγματίστηκαν για αυτήν τους την άγνοια.

Αυτοί που ήταν στα δεξιά αποφάσισαν να επιτεθούν στους άλλους Έλληνες και κινήθηκαν εναντίον τους, οι Τρώες στρατιώτες σχημάτισαν μια γραμμή ανάμεσα τους και προσπάθησαν να σταματήσουν αυτήν την σύγκρουση, δεν είχαν όρεξη να μαζεύουν πτώματα. Οι αριστεροί κατηγορούσαν τους στρατιώτες ότι συνεργάζονται με τους δεξιούς, οι δεξιοί κατηγορουσαν τους στρατιώτες ότι είναι μαλθακοί και έχουν πάει με το μερός των αριστερων και έχουν γίνει φεμινιστες. Το πιο κωμικό ήταν οι διάλογοι και οι προσβολές ανάμεσα στους αριστερούς και δεξιούς. Να ένας ενδεικτικός
-Φασίστα!
-Βρωμιάρη!
-Γορίλα!
-Πουστράκη!
-Αμόρφωτε
-Άπλυτε!
-Ρε εμείς θα σώσουμε την Ελένη γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε την καταπίεση της γυναίκας στην εποχή μας
-Όχι εμείς θα την σώσουμε γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε την αρπαγή μιας Ελληνίδας
-Ρε τι ξέρετε εσείς από επανάσταση;
-Δηλαδή εσύ επειδή άπλυτος και αξύριστος είσαι επαναστάτης
-Δεν μιλάω με φασίστες
-Αν ξυριστείς δεν θα μιλάς με γυναίκες γιατί η μούρη σου θα είναι σαν ζαμπόν!
-Δεν μιλάω με φασίστες
-Πουστράκι
-Δεν μιλάω με φασίστες!
Ο δεξιός ρίχνει μια ροχάλα στον αριστερό και αυτήν τον πετυχαίνει στο μάτι, ο αριστερός πέφτει κάτω και σφαδάζει σαν να τον πέτυχε σφαίρα, λίγο παραδίπλα ένας αριστερός χτυπάει έναν δεξιό με ένα λοστό στο κεφάλι, ο δεξιός κάνει δεν κατάλαβε τίποτα, «μη γαργαλάς ρε!» του λέει, ο αριστερός τον ξαναχτυπάει με τον λοστό στο κεφάλι, ο δεξιός πάλι κάνει ότι δεν κατάλαβε τίποτα, τον ξαναχτυπάει και πέφτει ο κάτω ο δεξιός και ψυχορραγεί δίπλα από τον αριστερό που έχει βρεθεί στην ίδια κατάστασή με ροχάλα στο μάτι. Ποιος είναι πιο ηλίθιος;
(Εσύ που τα πιστεύεις)

Οι καυγάδες συνεχιζόταν και στρατιώτες και συγγραφέας βαρέθηκαν, ο βασιλιάς της Τροίας, ο Optimus Prime, ελληνιστή Πρίαμος, έδωσε διαταγή να απομακρυνθούν οι στρατιώτες από το σημείο . Όταν απομακρύνθηκαν οι στρατιώτες οι αριστεροί και οι δεξιοί άρχισαν να σφάζονται μεταξύ τους, θα νικούσαν οι αριστεροί αλλά άρχισαν και αυτοί ν μαλώνουν μεταξύ τους, η μια συνιστώσα με την άλλη. Μεγάλη σφαγή μπροστά από τα τείχη της Τροίας. Από ψηλά οι Τρώες είδαν τους επίδοξους απελευθερωτές της Ελένης να σφάζονται μεταξύ τους και χαιρόταν. Στο τέλος ζωντανός έμεινε μόνο ένας δεξιός ο οποίος σκότωσε τους τελευταίους τρεις αριστερούς. Όταν έμεινε μόνος επιζών αυτός ο τύπος έβγαλε μια θριαμβευτική πολεμική  κραυγή και όρμησε τρέχοντας προς τους στρατιώτες της Τροίας που είχαν απομακρυνθεί. Μόλις έφτασε κοντά στην παράταξη των στρατιωτών ένας στρατιώτης απλά κατέβασε το δόρυ του και ο δεξιός έπεσε πάνω του. Το δόρυ καρφώθηκε στην κοιλιά του και τον διαπέρασε.


Η βασιλική οικογένεια της Τροίας έβλεπε από ψηλά τα πλοία των Ελλήνων  στον ορίζοντα.
Ο πόλεμος θα ξεκινούσε την επόμενη μέρα.


Σεβασμό στον Καννέλο (ο σκύλος των φωτογραφιών) 
Για τους άλλους... άστο καλύτερα.....







8 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Είσαι κι εσύ ένας σύγχρονος ... Τσιφόρος ή Μποστ!

Πολύ ωραίο...

Gina είπε...

Με άρεσε πάρα πολύ..η επιστροφή σου είναι εντυπωσιακή,όπως ήταν αναμενόμενο..το κοινό σου υποκλίνεται,θέλουμε κι άλλο!!!!
Φιλάκια (με πολλά μικρόβια) μακα....κι μου!!

Prisoned Soul είπε...

Καλά απλά δεν υπάρχεις!!
Σεβασμός στον συγγραφέα και στον Κανέλλο,
αν ήσουν και συ εκεί με ποιους θα ήσουν; το χω απορία από την ώρα που άρχισα να διαβάζω...

Φιλάκια!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Άκου να σου πω. Εσένα ή θα σε δείρω γιατί με πονάει η κοιλιά μου από τα γέλια ή θα σε πληρώσω γιατί γυμνάζονται οι κοιλιακοί μου μύες έτσι.
Είσαι ένας γνήσιος σατυρικός συγγραφέας. Δεν άφησες τίποτα όρθιο. Το χιούμορ και η οξύτατη ματιά σου στα γύρω μας είναι φοβερά ευθύβολη.
Εγώ αν μπορούσα να προβλέψω θα ήμουνα σίγουρος ότι μια πολύ σημαντική πέννα γεννιέται εδώ πέρα.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα ακούσουμε για σένα....

Υ.Γ Δε μου λες: Ο Παπαχ...Ιεροχρήσμων;;;; ε; χα χα χα.

Nicotine είπε...

Άσκαρ

Ευχαριστώ φίλε. Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα είναι το αγαπημένο μου από Τσιφόρο

Ζήνα

Μη με λες μα...νακι!
Μικρόβιο!
Φιλιά πασακα μ

Μαρία

Μα και φυσικά με κανέναν από τους δυο δεν είμαι.
Είναι και τα δύο άκρα το ίδιο ηλίθια
Σέβομαι όμως τον κάθε πολίτη που θέλει να κάνει απεργία ή να διαμαρτυρηθεί.
Δεν δέχομαι τα άκρα
Τόσο απλά

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Προτιμώ να με πληρώσει που σε βοηθάω να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου.
Μου τα λες και μου δίνεις θάρρος.
Σε ευχαριστώ

zoyzoy είπε...

Φοβερός!που σου'ρχονται παιδί μου??
Μ'αρέσεις που τα βάζεις όλα στο μπλέντερ και βγαίνει μοναδικό το κείμενο.

Τώρα που πήρες φόρα δεν σε προλαβαίνω:))

mr.alobar είπε...

πολυ καλο φιλε,συμφωνω και με τον φιλοσοφικο του κορμο.

E.T. είπε...

!!!!!!!!!!

Στα τέσσερα

Η μέρα ήταν Σάββατο , τα στήθη της μικρά και αυτή επίσης.  Τη λέγανε Αθηνά, τίποτα άλλο μη ρωτήσεις.  Δυο βδομάδες  μετά από αυτό το Σάββα...